Click here to Skip to main content
Rate this: bad
good
Please Sign up or sign in to vote.
System Info:
Windows 7(64), fresh install of both VS and SQL2008 r2.
VS2010 Ultimate SP1
SQLExpress is installed from download of SQLEXPRWT_x64
Have no Windows Updates showing for either
Have both instances of SQL and SQLExpress in SQL Config Manager
SQL config login is: both
have TCP enabled
SQL Browser Service is running
 
Symptoms:
So nothing I add new in SQL Management studio is visible from VS in the "new connection" dialog.
 
Connection Test succeeds for my Windows auth log on only. Meaning if I add a new SQL user in Management Studio, Connection Test fails for it as the log on.
 
Even using Windows auth log on, only "System Databases" are visible. Any database I create or restore in Management Studio is not visible to the VS "new connection" dialog in the "database name" field.
 
Oh, sorry, didn't ask a question. Googled all day but not found anyone reporting this specific problem other than one person that did not get a solution on that other forum.
 
This is my go to place for help, anyone have any ideas how to try and resolve this?
Posted 24-Oct-12 12:25pm
Edited 24-Oct-12 12:31pm
v2

1 solution

Rate this: bad
good
Please Sign up or sign in to vote.

Solution 1

  Permalink  

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)

  Print Answers RSS
0 OriginalGriff 584
1 Maciej Los 275
2 DamithSL 233
3 Sergey Alexandrovich Kryukov 209
4 BillWoodruff 200
0 OriginalGriff 6,803
1 Sergey Alexandrovich Kryukov 6,377
2 DamithSL 5,421
3 Manas Bhardwaj 4,841
4 Maciej Los 4,330


Advertise | Privacy | Mobile
Web01 | 2.8.1411023.1 | Last Updated 24 Oct 2012
Copyright © CodeProject, 1999-2014
All Rights Reserved. Terms of Service
Layout: fixed | fluid

CodeProject, 503-250 Ferrand Drive Toronto Ontario, M3C 3G8 Canada +1 416-849-8900 x 100