Click here to Skip to main content
11,928,078 members (28,438 online)
Rate this:
Please Sign up or sign in to vote.
iam new to vs 2010. i have an webservice that is working fine when invoked. but when it is used in the autocomplete ajax control in it is not responding. i know there needs to be changes made in the web.config file which i dont know.

need to know what iam missing. these are the steps that i've followed:

1) declared the webmethod in the following manner which when invoked gives me the desired result
[System.Web.Services.WebMethod(EnableSession = true)]
public string[] functionname(string prefixText)
return string;

2) used these properties in the autocomplete tool kit

ServicePath="ServiceName.asmx" ServiceMethod="functionname" MinimumPrefixLength="1" CompletionInterval="100" CompletionSetCount="1" EnableCaching="true"

3) included the script manager code

4) included the following in web.config under System.web tag

      <remove verb="*" path="*.asmx" />
      <add verb="*" path="*.asmx" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory" validate="false" />

when run the autocomplete does not work. don't know what iam missing please help.
Posted 10-May-13 22:02pm
Edited 11-May-13 8:42am
Rate this: bad
Please Sign up or sign in to vote.

Solution 1

Your service method signature does not match the one that the control expects. This is what your method signature should look like.

public string[] GetCompletionList(string prefixText, int count) { ... }

more details in this link:[^]
Rate this: bad
Please Sign up or sign in to vote.

Solution 2

Thank you. it works now. had actually copied the webservice; used in vs 2005; that was working. Thanks again.

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)

  Print Answers RSS
Top Experts
Last 24hrsThis month

Advertise | Privacy | Mobile
Web03 | 2.8.151126.1 | Last Updated 14 May 2013
Copyright © CodeProject, 1999-2015
All Rights Reserved. Terms of Service
Layout: fixed | fluid

CodeProject, 503-250 Ferrand Drive Toronto Ontario, M3C 3G8 Canada +1 416-849-8900 x 100