Click here to Skip to main content
11,645,499 members (75,131 online)
Click here to Skip to main content

Local Host IISStart.htm gives "Internet Explorer Cannot Display the Webpage"

, 28 May 2014 CPOL 3.4K 2
Rate this:
Please Sign up or sign in to vote.
Internet Explorer cannot display WebPage

Introduction

Following the release of a new intranet site onto our Windows 2008 PROD Server on IIS 7, we were unable to browse the sites locally. Any attempt to browse the new sites or the Default Web Site gave the "Intranet Explorer Cannot Display the WebPage" message.

Background

The sites were installed under the Default Web Site in their own Application pool running on .NET framework v4.0. We had no such issues on our DEV and UAT servers so this took ages to work out.

Solution

Having tried a number of other Google searches and recommendations and comparing the properties of the UAT server and the PROD server, I noticed that the Default Web Site (running under the DefaultAppPool) was running under .NET Framework v2....

When I changed this to run under v4... then everything started to work like a dream.

Points of Interest

I guess that sites which fall under the Default Web site must not use a later version of the .NET framework.

History

  • 28th May, 2014: Initial version

License

This article, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)

Share

About the Author

Member 8607591
United States United States
No Biography provided

You may also be interested in...

Comments and Discussions

 
-- There are no messages in this forum --
| Advertise | Privacy | Terms of Use | Mobile
Web02 | 2.8.150731.1 | Last Updated 28 May 2014
Article Copyright 2014 by Member 8607591
Everything else Copyright © CodeProject, 1999-2015
Layout: fixed | fluid