Click here to Skip to main content
15,070,139 members
Please Sign up or sign in to vote.
3.00/5 (1 vote)
See more:
I've had some problems whilst following the tutorial: - http://www.scribd.com/doc/3496786/OpenCV-Installation-and-Getting-Started-Guide[^]
Tried the following code in visual studio
#include <cv.h> /* required to use OpenCV */
#include <highgui.h> /* required to use OpenCV's highgui */
void main(int argc, char *argv[]) {
    IplImage* image=0; /* pointer to an image */
    if(argv[1] != 0) image = cvLoadImage(argv[1], 1); // 1 for color

    if(image != 0) {
        cvNamedWindow("Display", CV_WINDOW_AUTOSIZE); // create a window
        cvShowImage("Display", image); // show image in window
        cvWaitKey(0); // wait until user hits a key
        cvDestroyWindow("Display");
    }
}


Got this output
"
CSS
Build Log      Build started: Project: Imageviewer, Configuration: Debug|Win32
 Command Lines      Creating temporary file "c:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\ImageViewer\Imageviewer\Imageviewer\Debug\RSP00000439683536.rsp" with contents
[
/out:".\Debug\Imageviewer.exe.embed.manifest" /notify_update /manifest

".\Debug\Imageviewer.exe.intermediate.manifest"
]
Creating command line "mt.exe @"c:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\ImageViewer\Imageviewer\Imageviewer\Debug\RSP00000439683536.rsp" /nologo"
 Output Window      Embedding manifest...
.\Debug\Imageviewer.exe.intermediate.manifest : general error c1010070: Failed to load and parse the manifest. The system cannot find the file specified.
 Results      Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\ImageViewer\Imageviewer\Imageviewer\Debug\BuildLog.htm"
Imageviewer - 1 error(s), 0 warning(s)


Please help!!!
Thanks in advance
Posted

Opul3nce wrote:
.\Debug\Imageviewer.exe.intermediate.manifest : general error c1010070: Failed to load and parse the manifest. The system cannot find the file specified.


It appears to me that a file cannot be found in your project.

Alternatively you could try the forum/author of the tutorial.
   
Okay..assuming you've got all the libraries, PATH and links setup for OpenCv...

Build the program...so that you get an executable in the debug folder
*the code is correct

Now when in dos prompt, under correct location(e.g ect ect\debug) type in filename.exe imagefilename.filetype

the imagefilename.filetype will be identified by the argc and argv.
   

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)




CodeProject, 20 Bay Street, 11th Floor Toronto, Ontario, Canada M5J 2N8 +1 (416) 849-8900