Click here to Skip to main content
15,943,148 members
Please Sign up or sign in to vote.
0.00/5 (No votes)
See more:
Hi all.
I designed a web application using asp.net 3.5 and sqlserver 2005 and run correctly in localhost. when upload a site in plesk panel and set all of property of database and restore backup on it , but i have following error that I know related to web.config :

ERROR :
A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)



My web.config :
XML
<?xml version="1.0"?>
 
<configuration>
 
 
	
		<configSections>
			<sectionGroup name="system.web.extensions" type="System.Web.Configuration.SystemWebExtensionsSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
				<sectionGroup name="scripting" type="System.Web.Configuration.ScriptingSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
					<section name="scriptResourceHandler" type="System.Web.Configuration.ScriptingScriptResourceHandlerSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
					<sectionGroup name="webServices" type="System.Web.Configuration.ScriptingWebServicesSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
						<section name="jsonSerialization" type="System.Web.Configuration.ScriptingJsonSerializationSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="Everywhere"/>
						<section name="profileService" type="System.Web.Configuration.ScriptingProfileServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
						<section name="authenticationService" type="System.Web.Configuration.ScriptingAuthenticationServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
						<section name="roleService" type="System.Web.Configuration.ScriptingRoleServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
					</sectionGroup>
				</sectionGroup>
			</sectionGroup>
		</configSections>
 
	<connectionStrings>
		 
 <add name="ASPNETDBConnectionString" connectionString="Server=.\MSSQL2008;Database=zarinpor_aspdb;User Id=xxx; password=xxxx;" providerName="System.Data.SqlClient"/>
  
	</connectionStrings>


	<system.web>
  <customErrors mode="Off"/>
        <membership >
            <providers>
                <clear/>
                <add name="AspNetSqlMembershipProvider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider" connectionStringName="ASPNETDBConnectionString" enablePasswordRetrieval="false" enablePasswordReset="true" requiresQuestionAndAnswer="false" requiresUniqueEmail="false" maxInvalidPasswordAttempts="5" minRequiredPasswordLength="6" minRequiredNonalphanumericCharacters="0" passwordAttemptWindow="10" applicationName="/"/>
            </providers>
        </membership>
        <profile  defaultProvider="customizedprofileprovider" enabled="true">
            <providers>
                <clear/>
                <add name="customizedprofileprovider" type="System.Web.Profile.SqlProfileProvider" connectionStringName="ASPNETDBConnectionString" applicationName="/" description=""/>
            </providers>
        </profile>
	 <roleManager enabled="true">
            <providers>
                <clear/>
                <add connectionStringName="ASPNETDBConnectionString" applicationName="/" name="AspNetSqlRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider, System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
                
            </providers>
        </roleManager>
<siteMap defaultProvider="websitemp">
			<providers>
				<clear />
				<add name="websitemp" type="System.Web.XmlSiteMapProvider" siteMapFile="~/Web.sitemap" />
				<add name="adminsitemap" type="System.Web.XmlSiteMapProvider" siteMapFile="~/Admin.sitemap"/>
			</providers>
		</siteMap>

		<xhtmlConformance mode="Transitional"/>
 
  <compilation debug="true">
			<assemblies>
				<add assembly="System.Core, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
				<add assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
				<add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
				<add assembly="System.Xml.Linq, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
			</assemblies>
		</compilation>
	 

		<authentication mode="Forms">
     	<forms loginUrl="UnauthorizedAccess.aspx"></forms>
		</authentication>

		
	 
	 
		<pages>
			<controls>
				<add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
				<add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI.WebControls" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
	 
					<add tagPrefix="Ajax" namespace="AjaxControlToolkit" assembly="AjaxControlToolkit"/>
				<add tagPrefix="asp" namespace="AjaxControlToolkit" assembly="AjaxControlToolkit"/>
			</controls>
			
			
		</pages>
		<httpHandlers>
			<remove verb="*" path="*.asmx"/>
			<add verb="*" path="*.asmx" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
			<add verb="*" path="*_AppService.axd" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
			<add verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
		</httpHandlers>
		<httpModules>
			<add name="ScriptModule" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
		</httpModules>
	</system.web>
	<system.codedom>
		<compilers>
			<compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs" warningLevel="4" type="Microsoft.CSharp.CSharpCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
				<providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
				<providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
			</compiler>
			<compiler language="vb;vbs;visualbasic;vbscript" extension=".vb" warningLevel="4" type="Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
				<providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
				<providerOption name="OptionInfer" value="true"/>
				<providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
			</compiler>
		</compilers>
	</system.codedom>
	<!-- 
        The system.webServer section is required for running ASP.NET AJAX under Internet
        Information Services 7.0.  It is not necessary for previous version of IIS.
    -->
	<system.webServer>
		<validation validateIntegratedModeConfiguration="false"/>
		<modules>
			<remove name="ScriptModule"/>
			<add name="ScriptModule" preCondition="managedHandler" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
		</modules>
		<handlers>
			<remove name="WebServiceHandlerFactory-Integrated"/>
			<remove name="ScriptHandlerFactory"/>
			<remove name="ScriptHandlerFactoryAppServices"/>
			<remove name="ScriptResource"/>
			<add name="ScriptHandlerFactory" verb="*" path="*.asmx" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
			<add name="ScriptHandlerFactoryAppServices" verb="*" path="*_AppService.axd" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
			<add name="ScriptResource" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
		</handlers>
	</system.webServer>
	<system.net>
		<mailSettings>
			<smtp from="Admin">
				<network host="mail.soror.com" password="x" userName="x"/>
			</smtp>
		</mailSettings>
	</system.net>
	<runtime>
		<assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
			<dependentAssembly>
				<assemblyIdentity name="System.Web.Extensions" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
				<bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
			</dependentAssembly>
			<dependentAssembly>
				<assemblyIdentity name="System.Web.Extensions.Design" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
				<bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
			</dependentAssembly>
		</assemblyBinding>
	</runtime>
</configuration>
Posted
Updated 25-May-15 0:23am
v2

That's problem with your connection string. Please kindly check it. Or you may ask your hosting provider about the correct connection string that you should use.
 
Share this answer
 
v3
 
Share this answer
 
Comments
bernova 25-May-15 7:47am    
Thanks for your response But not useful.
[no name] 25-May-15 8:11am    
K no probs,check ur connection string..

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)



CodeProject, 20 Bay Street, 11th Floor Toronto, Ontario, Canada M5J 2N8 +1 (416) 849-8900