Click here to Skip to main content
15,213,811 members

Welcome to the Lounge

   

For discussing anything related to a software developer's life but is not for programming questions. Got a programming question?

The Lounge is rated Safe For Work. If you're about to post something inappropriate for a shared office environment, then don't post it. No ads, no abuse, and no programming questions. Trolling, (political, climate, religious or whatever) will result in your account being removed.
 
GeneralRe: Science without scruples Pin
Jon McKee6-Feb-20 1:13
professionalJon McKee6-Feb-20 1:13 
GeneralRe: Science without scruples Pin
Mark_Wallace6-Feb-20 2:21
MemberMark_Wallace6-Feb-20 2:21 
GeneralRe: Science without scruples Pin
GuyThiebaut5-Feb-20 22:40
professionalGuyThiebaut5-Feb-20 22:40 
GeneralRe: Science without scruples Pin
Mark_Wallace5-Feb-20 22:59
MemberMark_Wallace5-Feb-20 22:59 
AnswerRe: Science without scruples Pin
RJOberg6-Feb-20 2:42
professionalRJOberg6-Feb-20 2:42 
GeneralRe: Science without scruples Pin
Mark_Wallace6-Feb-20 3:08
MemberMark_Wallace6-Feb-20 3:08 
GeneralRe: Science without scruples Pin
dandy726-Feb-20 7:19
Memberdandy726-Feb-20 7:19 
GeneralThe D'oh! moment Pin
Mark_Wallace5-Feb-20 15:16
MemberMark_Wallace5-Feb-20 15:16 
So I've just spent over two hours trying to figure out why one of the windows VMs on one of my machines won't allow connections (or even pings) from the others on the network, but will happily connect to all of them itself.

I went through absolutely everything I could think of: e.g. resetting the stacks and logs, setting a static IP, checking all the various sharing options, disabling the firewall, deleting the network adapter and reinstalling it, and even adding SMB 1 support (which I knew wouldn't make a blind bit of difference, but I was getting desperate).

I'm just about to give up and throw the bluddy thing out the window, when I take one last look in the the advanced form of the network and sharing CPL -- I scroll all the way down to the bottom, to see that "Turn on password protected sharing" is checked!

Ten seconds later, pings are happily flying in all directions, and all is right with the world.

I know the fix is always in the last place you look (which could have something to do with the fact that that's the point when you stop looking), but why did I have to take so long before looking there?!

I've never understood that option, anyway.  It won't allow connections without a password, but it doesn't ask you for one.

Happy Thursday, everyone, given that Wednesday ended ages ago.
I wanna be a eunuchs developer! Pass me a bread knife!

GeneralRe: The D'oh! moment Pin
phil.o5-Feb-20 21:00
mvephil.o5-Feb-20 21:00 
GeneralRe: The D'oh! moment Pin
dandy726-Feb-20 7:15
Memberdandy726-Feb-20 7:15 
GeneralHallelujah! Pin
David O'Neil5-Feb-20 14:00
professionalDavid O'Neil5-Feb-20 14:00 
GeneralRe: Hallelujah! Pin
PIEBALDconsult5-Feb-20 14:26
professionalPIEBALDconsult5-Feb-20 14:26 
GeneralRe: Hallelujah! Pin
dandy726-Feb-20 6:51
Memberdandy726-Feb-20 6:51 
GeneralRe: Hallelujah! Pin
David O'Neil8-Feb-20 6:51
professionalDavid O'Neil8-Feb-20 6:51 
GeneralRe: Hallelujah! Pin
dandy729-Feb-20 5:44
Memberdandy729-Feb-20 5:44 
GeneralRe: Hallelujah! Pin
dandy726-Feb-20 6:40
Memberdandy726-Feb-20 6:40 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
phil.o5-Feb-20 8:52
mvephil.o5-Feb-20 8:52 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
CodeWraith5-Feb-20 9:23
MemberCodeWraith5-Feb-20 9:23 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
DRHuff5-Feb-20 11:08
MemberDRHuff5-Feb-20 11:08 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
CodeWraith5-Feb-20 11:13
MemberCodeWraith5-Feb-20 11:13 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
ZurdoDev6-Feb-20 1:02
mveZurdoDev6-Feb-20 1:02 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
phil.o6-Feb-20 1:12
mvephil.o6-Feb-20 1:12 
AnswerRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
ZurdoDev6-Feb-20 1:23
mveZurdoDev6-Feb-20 1:23 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
phil.o6-Feb-20 1:36
mvephil.o6-Feb-20 1:36 
GeneralRe: following jquery code not working when deployed on servers Pin
ZurdoDev6-Feb-20 2:21
mveZurdoDev6-Feb-20 2:21 

General General    News News    Suggestion Suggestion    Question Question    Bug Bug    Answer Answer    Joke Joke    Praise Praise    Rant Rant    Admin Admin   

Use Ctrl+Left/Right to switch messages, Ctrl+Up/Down to switch threads, Ctrl+Shift+Left/Right to switch pages.