Click here to Skip to main content
14,423,678 members
Rate this:
Please Sign up or sign in to vote.
See more:
Hi,

I face a problem regarding sharepoint development. I have to write a sharepoint web part. To configure that web part I call an asmx web service via soap.

The asmx shall share sessions with a pretty huge aspx site. In sesson_start of the application the browser type has to be determined by using HTTP_USER_AGENT from server variables of the request. That works fine outside of sharepoint where the aspx is certainly also used. But within Sharepoint the asmx will be the first caller. When calling with the soap client the HTTP_USER_AGENT server variable is not send by the request.
This is certainly no issue for the asmx but later on in the same session for the aspx that will be called after configuration has taken place in Sharepoint web part.

Does anyone has an idea how to force sending that information or may be what I can do differently to avoid that issue?

Any help is highly appreciated,

thanks

Holger
Posted
Comments
Hiro_Protagonist_ 18-Aug-10 14:42pm
   
I already solved that issue by passing over that information on calls that wants to interact with the information about the browser type.

Normally when a request for aspx comes in, the HTTP_USER_AGENT information is delivered, so if the code needs to interact with the browser type, it now needs to pass over the server variables list.

Certainly not nice, but a solution.
I guess my issue was raised due to the complexity (and unfortunately) also the poor quality of the code.

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)




CodeProject, 503-250 Ferrand Drive Toronto Ontario, M3C 3G8 Canada +1 416-849-8900 x 100