Click here to Skip to main content
15,918,516 members
Please Sign up or sign in to vote.
0.00/5 (No votes)
See more:
This is my web.config file, Here i am getting the 500 internal server Error.

Here iam unable to find the error where it is coming
,
Please help me

XML
<?xml version="1.0"?>
<configuration>
    <configSections>
        <sectionGroup name="system.web.extensions" type="System.Web.Configuration.SystemWebExtensionsSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
            <sectionGroup name="scripting" type="System.Web.Configuration.ScriptingSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                <section name="scriptResourceHandler" type="System.Web.Configuration.ScriptingScriptResourceHandlerSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                <sectionGroup name="webServices" type="System.Web.Configuration.ScriptingWebServicesSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                    <section name="jsonSerialization" type="System.Web.Configuration.ScriptingJsonSerializationSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="Everywhere"/>
                    <section name="profileService" type="System.Web.Configuration.ScriptingProfileServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    <section name="authenticationService" type="System.Web.Configuration.ScriptingAuthenticationServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    <section name="roleService" type="System.Web.Configuration.ScriptingRoleServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/></sectionGroup>
            </sectionGroup>
        </sectionGroup>
    </configSections>
    <appSettings>

       
            <add key="ConString" value="server=103.21.195.43;Initial Catalog=xxxxx_db;User ID=xxxxxxx;Password=xxxxxxxx"/>
      
    </appSettings>
    <connectionStrings>
        <add name="xls" connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=Sample1.xls;Extended Properties=Excel 8.0"/>
        <add name="xlsx" connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=Sample.xlsx;Extended Properties=Excel 12.0"/>
    </connectionStrings>
    <system.web>
        <authentication mode="Windows"/>
    <machineKey validationKey="36D345072B71B0F68CCC858782923E496822AFC8AC2DE5D75660B28564CCAC1B2ED8EC2F1D3AAFAC09E98FF83D281D7DC29C216D66F15366BD7B5A68B8AB0F70" decryptionKey="5F6155E316C7876B1B877DA1F125D61B059933FCCBE8B10C3DFDB2EB2137400A" validation="SHA1" decryption="AES" />
    <pages theme="theme1" enableEventValidation="false" controlRenderingCompatibilityVersion="3.5" clientIDMode="AutoID">
            <controls>
                <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI.WebControls" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/></controls>
        </pages>
        <!--
          Set compilation debug="true" to insert debugging
          symbols into the compiled page. Because this
          affects performance, set this value to true only
          during development.
    -->
        <compilation debug="true">
            <assemblies>
                <add assembly="System.Design, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/>
                <add assembly="System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                <!--<add assembly="Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/>
                <add assembly="Microsoft.ReportViewer.Common, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/>
                <add assembly="CrystalDecisions.Web, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
                <add assembly="CrystalDecisions.Shared, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
                <add assembly="CrystalDecisions.ReportSource, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
                <add assembly="CrystalDecisions.CrystalReports.Engine, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
        <add assembly="CrystalDecisions.ReportAppServer.ClientDoc, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304"/>
        <add assembly="CrystalDecisions.Enterprise.Framework, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304"/>
        <add assembly="CrystalDecisions.Enterprise.InfoStore, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304"/>-->
                <add assembly="System.Core, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                <add assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add assembly="System.Xml.Linq, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                <add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                <add assembly="System.Web.Extensions.Design, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/></assemblies>
            <buildProviders>
                <add extension=".rdlc" type="Microsoft.Reporting.RdlBuildProvider, Microsoft.ReportViewer.Common, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a"/>
            </buildProviders>
        </compilation>
        <httpHandlers>
            <remove path="*.asmx" verb="*"/>
            <add path="*.asmx" verb="*" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
            <add path="*_AppService.axd" verb="*" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
            <add path="ScriptResource.axd" verb="GET,HEAD" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
            <add path="ajax/*.ashx" verb="POST,GET" type="Ajax.PageHandlerFactory, Ajax"/>
            <add path="Reserved.ReportViewerWebControl.axd" verb="*" type="Microsoft.Reporting.WebForms.HttpHandler, Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a" validate="false"/>
            <!--<add verb="GET" path="CrystalImageHandler.aspx" type="CrystalDecisions.Web.CrystalImageHandler, CrystalDecisions.Web, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304"/>-->
    </httpHandlers>
        <httpModules>
            <add name="ScriptModule" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
        </httpModules>
        <!--<customErrors mode="Off"/>-->
    <customErrors mode="Off"></customErrors>
    <sessionState mode="StateServer" cookieless="false" stateConnectionString="tcpip=127.0.0.1:42424" timeout="120">
    </sessionState>
    </system.web>
    <system.webServer>
        <validation validateIntegratedModeConfiguration="false"/>
        <modules>
            <remove name="ScriptModule"/><add name="ScriptModule" preCondition="managedHandler" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
        </modules>
        <handlers>
            <remove name="ScriptHandlerFactory"/>
            <remove name="ScriptHandlerFactoryAppServices"/>
            <remove name="ScriptResource"/><remove name="WebServiceHandlerFactory-Integrated"/>
            <add name="ScriptHandlerFactory" verb="*" path="*.asmx" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            <add name="ScriptHandlerFactoryAppServices" verb="*" path="*_AppService.axd" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            <add name="ScriptResource" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            <add name="CrystalImageHandler.aspx_GET" verb="GET" path="CrystalImageHandler.aspx" type="CrystalDecisions.Web.CrystalImageHandler, CrystalDecisions.Web, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304" preCondition="integratedMode"/></handlers>
    </system.webServer>
    <system.codedom>
            <compilers>
                <compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs" type="Microsoft.CSharp.CSharpCodeProvider,System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" warningLevel="4">
                    <providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
                    <providerOption name="WarnAsError" value="false"/></compiler></compilers></system.codedom>
    <runtime>
        <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
            <dependentAssembly>
                <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/></dependentAssembly>
            <dependentAssembly>
                <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions.Design" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/></dependentAssembly></assemblyBinding></runtime></configuration>
Posted
Comments
virang_21 25-Mar-14 1:44am    
Try to have a look at IIS log.. that will provide more information as to why it is giving 500 internal server error.
Ankur\m/ 25-Mar-14 5:29am    
IIS log will not have reason for 500 internal server error. It's an exception in your application and your application log will only tell you more detail.
ravikhoda 25-Mar-14 1:52am    
you can also chekc event viewer to see what exact error you have.

I have answered similar issue here before - IIS shows me error code 500 , side under maintenance[^].
Hope it helps!
 
Share this answer
 
SQL
If you are using a .htaccess on your site, it may be interfering with the web page you are trying to load into your browser. Please double check the .htaccess configuration. Any syntax errors will cause a 500 Internal Server Error message to be displayed instead of your website.

To confirm whether a misconfiguration .htaccess is the cause of the 500 Internal Server error, either remove or rename the .htaccess file temporarily and then try to reload the page.
 
Share this answer
 

This content, along with any associated source code and files, is licensed under The Code Project Open License (CPOL)



CodeProject, 20 Bay Street, 11th Floor Toronto, Ontario, Canada M5J 2N8 +1 (416) 849-8900